Bingospel

Det finns ett stort antal olika varianter av bingospel. Vi går igenom hur de olika bingovarinaterna fungerar och vad som skiljer dem åt. Den ursprungliga formen av bingo tros ha sitt ursprung i 1500-talets Italien. Lo Giuoco Code Lotto var ett statligt lotteri som används sig av numrerade bollar vid dragning. Lotteriet finns ännu kvar i Italien, även om spelet både bytt namn och genomgått flera förändringar över årenslopp.

Även om bingo har en mycketlång historia var det först på 1900-talet som lotterispelet fick sitt verkliga genombrott internationellt. Många år spelades bingo uteslutande i dunkla bingohallar. Idag är har spelet till stor del flyttat ut på internet och bingo på nätet omsätter idag ofantliga summor pengar i Europa och Amerika varje år.

Olika typer av bingospel

75 Ball Bingo

Det finns många varianter av bingo som kan spelas både online och  i bingohallar. En av de mest populära typen är 75 bollars bingo. Sjuttiofem ball bingo är ett standardspel där varje spelare har ett kort med 25 rutor. Varje ruta är numrerad med siffrorna ett till 75. Siffrorna ropas up av en spelledare och spelaren ringar samtidigt in den uppropade siffan på sina kort. Den första deltagaren som fått alla sina nummer uppräknadem, markerar att denne vunnit genom att ropa bingo. Denna person utses till vinnare efter de att bingokortet synats och en tävlingsdommare kontrollerat att de markerade sifforna.

90 Ball Bingo

Kanske är 90 Ball Bingon den absolut populäraste formen av bingo i Australien och Europa, framförallt är detta spel mycket populär på vissa ställen i Storbritannien och Irland. 90 ball bingo erbjuder hela tre chanser att vinna per spelsession. I jämförelse med 75-bollars bingo innehåller denna variant betydligt mycket mer action. Det är inte för inte som flera bingosajter erbjuder just denna variant av bingo, 90-bollars bingo är ett extremt uppskattat bingospel. Spelet kallas 90-ball Bingo eftersom nittio är det maximala antalet kulor som kan räknas upp under en session.

80 Ball Bingo

När man talar om bingo online är det regel 75 bollars och 90 bollars bingo spel som avses. 80 ball bingo är en helt ny variant av online bingo. Spelet passar dig som tycker att 75 bollar är för lite och 90 bollar mycket!

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.